Redd for tannbehandling?

Redd for tannbehandling?

De færreste av oss liker å gå til tannlegen. Tannlegebesøket er gjerne assosiert med noe ubehagelig, men de fleste klarer likevel å gjennomføre behandlingen uten større problemer. For de som lider av tannlegeskrekk (odontofobi) stiller det seg annerledes. Undersøkelser viser at 5-10 % av den voksne befolkningen i Norge ikke går regelmessig til tannlege på grunn av angst for tannbehandling.

Hva kan gjøres?

Tannlegeskrekk kan behandles, men man må belage seg på å være tålmodig. En gradvis tilvenning til behandlingen der man som pasient opplever kontroll i situasjonen, kan være en effektiv metode for å få bukt med tannlegeskrekken. Behandlingen deles inn i mindre deler, der hvert trinn beherskes før man går videre. Familie eller en nær venn kan godt være med inn på behandlingsrommet for å gi ekstra trygghet. For noen kan det også være aktuelt at behandlingen utføres med beroligende medisiner.

Hos tannlegene Vee har vi lang erfaring med å behandle pasienter med tannlegeskrekk. Det er viktig at du opplyser oss om tannlegeskrekken før timen slik at vi kan ta hensyn til dette på en best mulig måte allerede før behandlingen starter.