Tannbehandling vi tilbyr

Tannbehandling vi tilbyr

Hos Tannlegene Vee i Haugesund kan vi hjelpe deg med det meste av moderne tannbehandling. Her følger en liten forklaring til noe av tannbehandlingen våre tannleger og tannpleier tilbyr:

Undersøkelse

Vi kan om ønskelig kalle deg inn til undersøkelse av tennene med jevne mellomrom. Normalt anbefales en sjekk av tenner, tannkjøtt og munnhule 1 gang pr år, men dette kan variere. Ved undersøkelser vil vi normalt også ta røntgenbilder, samt rense og pusse tennene.

Fyllingsterapi

Ved vår klinikk brukes hvite fyllinger, der vi gjør vårt beste for fyllingen skal ha samme farge som tannen.  Med fyllingsterapi fikser vi hull, reparerer skader på tenner og skifter ut gamle og slitte fyllinger.

Tannkjøttsbehandling

Vi kan kartlegge og behandle tannkjøttssykdom. Vi utfører også enkelte tannkjøttsoperasjoner. I tillegg samarbeider vi med spesialist for tannkjøttssykdomer, som vi henviser til ved behov.

Kroner, broer og proteser

Dersom en tann er svært skadet, kan en porselenskrone være den beste løsningen for å bygge den opp igjen. Dersom en eller flere tenner mangler, kan porselensbroer eller proteser erstatte de manglende tennene. Slikt arbeid gjøres i samarbeid med tanntekniker – vi benytter et lokalt tanntekniker-firma, noe vi mener gir det beste sluttresultatet.

Estetisk tannbehandling

Vi har mange tilbud for de som ønsker et penere smil.  Mye kan oppnås med å pusse bort ytre belegg og misfarging. Vi tilbyr også tannbleking, samt utskifting av misfargede fyllinger.  Ved behov kan vi også lage skallfasetter og porselenskroner. Vi er nøye med å kartlegge ditt behov, der målet er å komme i mål med minst mulig behandling.

Rotfylling

Dersom nerven i en tann er skadet, kan rotfyllinger være siste utvei for å redde tannen. Vi behersker flere teknikker, og vurderer hva som er best behandling for hver enkelt pasient. I tillegg samarbeider vi med spesialist for rotfyllinger, som vi henviser til ved behov.

Kirurgi

Vi utfører de fleste tanntrekkinger, samt operasjoner for å fjerne tenner/visdomstenner. Biopsier og vevsprøver blir også tatt ved klinikken. I tillegg samarbeider vi med spesialist i oral medisin og oral kirurgi, som vi henviser til ved behov.

Implantater

For å erstatte manglende tenner, kan vi utføre enkle implantat-operasjoner ved klinikken. Vi bruker da implantatsystemer fra Straumann.  Kroner og broer til implantater kan også settes på ved vår klinikk. Ved behov henviser vi til spesialist i oral medisin og oral kirurgi.

Snorkeskinner

Vi har god kompetanse til å undersøke hvorvidt du kan ha nytte av en snorkeskinne. Vi forhandler flere systemer av snorkeskinner, og kan komme med anbefalinger til den enkelte pasient.

Samarbeid med spesialister

Som allmennpraktiserende tannleger kan vi utføre det meste av tannbehandling. Det kan likevel være tilfeller der vi mener at en spesialist er nødvendig for å oppnå ønsket resultat. Vi samarbeider med dyktige spesialister innen en rekke fagfelt, slik at vi er trygge på at pasientene våre til enhver tid får den beste behandlingen.